söndag 22 augusti 2010

Onödig lista egentligen

För fem år sedan:
Jag skulle börja sexan. Minns inte jätte mycket av den tiden, men vet att större delen spenderades med Sara. Hon var våran egna lilla inneboende i röda huset på Spränggatan. För många timmar spenderades på Blågåsen med en milkshake i handen eller på valfri hamburgeresturang. Vårat mål var att prova på alla restauranger i stan och kolla vilka som hade bäst skrovmål. Vi fastnade för Max och där sitter vi kvar fortfarande. 

För tre år sedan:
Började åttan och flängde omkring i korridorerna på Örnässkolan med Lovisa. Vi klädde oss i massor av olika färger och sjöng högthögthögt vart vi än var. Brydde oss inte om någonting alls egentligen. Älskade att vara i skolan och tyckte inte alls att skolarbete var jobbigt. Älskade klassen jag var i även fast resten av skolan var helt främmande för mig.

Under sommaren fick man sig helt sprillans nya vänner och skapade ett gäng som senare skulle kallas "Ranabaladane" eller "källargänget". Vi gillade att sitta alldelens för många människor i en alldelens för liten källare med tanke på antalet människor. Spenderade tiden till att kolla på film eller brottas på några madrasser.Under den här tiden var jag väldigt tillfreds och gjorde framtidsplaner om att vi alla skulle stanna här i stan och köpa ett hus vi alla tolv kunde bo i. Som ett eget litet kollektiv.


För ett år sedan:
För exakt på dagen ett år sedan var jag nere i Stockholm och skulle se Coldplay. Köade massvis av timmar för att sedan vara i nästintill lyriskt tillstånd undertiden dom spelade. Jag och Erik bodde @ Jontes place och dagarna innan dom spelade gick vi på stan eller sov. Tidigare den sommaren hade jag ett annat Stockholmsbesök med mina damer Torris, Sara, Emelie, Anna och Sofia. Då gick vi på stan dagarna långa och bodde på ett jätte mysigt vandrarhem. Vid lunchtid var alla redan väldigt trötta och också hungriga och då kunde det gå rätt så hetsigt till när vi skulle bestämma vart vi skulle äta eller om vi skulle gå på nån affär innan och isånnafall, vilken affär.

Annars skulle jag byta skola igen och börja ettan på Gymnasiet. Jag började Ledarskap och Kv. Örnen blev mitt nya ställe. Blev kär i min klass från första dagen och hela ettan har bara flygit förbi. Även fast jag inte orkat bry mig att ens lyfta ett lillfinger för att få bra betyg. Jag började ungefär här någonstans också börja gå på fester, vilket hade varit helt främmande för mig tidigare.

På fritiden hade jag bytt Max till Roasters och där spenderade jag otaliga timmar med mina tjejer. Drömde också om att en dag flytta härifrån, Irland, London, Paris och Göteborg lät väldigt spännande.

För tre månader sedan:
Jag kände mig som en vandrande klump och var less på hela världen. Hatade skolan och om jag hittade en litenliten anledning till att inte gå på den sista lektionen den dagen så gick jag inte. Längtade så sinnessjukt mycket till sommaren och hade precis också bokat en biljett till min livsförsta festival. Jag skulle fara ner till Borlänge på Peace & Love och se några utav mina alltimefavourites live. Gjorde stora planer för sommaren som innehöll nästan så lite tid som möjligt i Luleå.

För en månad sen:
For ner till Skellefteå för en andra festival denna sommar med den första fortfarande i blodet. Jag hade kommit över "jag hatar välden"-perioden men var fortfarande less på i princip allting som hade med min hemstad att göra. Peace & Love hade varit grymt och det var också Trästock. Jag sprang omkring bland ett hav av tält och pissade i en skog. Åt ett mål mat om dagen som bestod av bröd, vitlökssås och frysta bär. Till kvällen drack man lite för mycket alkohol och skrek och dansade och sjöng och sprang omkring bland tälten och fotade med mina engångskameror.
Igår:
Igår var det Musikens Makt på udden. Zacke och Oskar Linnros skulle spela och det blev beslutat att det var förfest hos Mackans syster innan. Tiden hann bli lite för sent och vi missade Zacke. Ingenting att gråta över så vi sprang till Oskar Linnros istället. Kvällen avslutades på Max as usual och jag hann bli trött och grinig.

Idag:
När jag vaknade i morse hade jag fortfarande kvar smaken av rödvin i munnen. Gjorde ingenting på dagen förren Elin ringde. Då vare ba att klä på sig och fara ut till hertsön för att lämna mobilen. Sen degade jag och pappa framför tvn en eller två timmar till och sen for vi ut till Max och käkade ett extremt välbehövligt frisco-mål. Övningskörde lite och degade ganska mycket till efter det. Nu sitter jag här och är fortfarande lika less på Luleå. Skolan börjar igen och det känns inte ens lite bra.

Inga kommentarer: